Používame cookies

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info

 

Historický dom v Zamagurí - Spišská Stará Ves

Ulica: Spišská Stará Ves
Obec: Spišská Stará Ves
Okres: Kežmarok
Kraj: Prešovský kraj
Druh: Domy
Typ: Predaj
Typ domu: Rodinný dom
159 000 €

Popis nehnuteľnosti

FÉNIX reality vám ponúkajú  jedinečnú príležitosť vlastniť dom v pôvodnom stave v nádhernej Spišskej Starej Vsi. Tento historický dom s 5 izbami, 2 kúpeľňami a dvoma kuchyňami sa nachádza v jednom z najkrajších kútov Slovenska. Stojí na pozemku s rozlohou 895m2 a disponuje všetkými inžinierskymi sieťami. Nehnuteľnosť je kompletne podpivničená.

Okrem svojho kultúrneho dedičstva Spišská Stará Ves ponúka aj nádherné prírodné scenérie. V okolí domu sa nachádza množstvo turistických trás, kde si môžete vychutnať krásy tatranskej prírody, Spišskej Magury a Národného parku Pieniny. Nedá nám nespomenúť aj kúpele Smerdžonka priamo v Červenom Kláštore známe svojimi minerálnymi prameňmi, ktorých história siaha až do 14.storočia, keď ich objavili mnísi a začali využívať na liečebné účely. Asi najznámejším z nich bol legendami opradený lietajúci mních Cyprián.

Dom je ako stvorený na prevádzku penziónu, keďže v tejto oblasti je celoročný dopyt po službách tohto charakteru. Táto možnosť vám umožní využiť jeho potenciál nielen ako miesto na oddych, ale aj ako podnikateľskú príležitosť. 

Horné poschodie domu je rozostavané podkrovie, ktoré vám umožní pridať ďalšie izby a zvýšiť tak jeho hodnotu. Je tam predpríprava a začatá rekonštrukcia na ďalšie miestnosti a samostatné sociálne zariadenia a kuchyňu. Tento dom ponúka nekonečné možnosti a čaká na svojho nového majiteľa, ktorý ho pretvorí na svoj sen.

Tu je niekoľko nápadov, ako by ste mohli využiť túto budovu:

1. Rodinný dom s oddychovým priestorom: Môžete vytvoriť príjemný rodinný dom s obývacou izbou, jedálňou, kuchyňou a spálňou vo vyššom poschodí. Ostatné izby môžu slúžiť ako detské izby, študovňa alebo pracovňa. Podkrovie môže byť miestom na relaxáciu a oddych, napríklad hernou izbou, knižnicou alebo miestnosťou na cvičenie.

2. Penzión alebo ubytovacie zariadenie: Vzhľadom na dostupnosť izieb by ste mohli premýšľať o prevádzke penziónu alebo ubytovacieho zariadenia. S príjemným prostredím Spišskej Starej Vsi by to mohlo byť atraktívne pre turistov a návštevníkov.

3. Coworkingový priestor a domáce kancelárie: Využite izby ako coworkingový priestor alebo domáce kancelárie pre profesionálov, ktorí potrebujú oddelený pracovný priestor. Tieto priestory môžu byť prenajímané ako individuálne kancelárie alebo spoločné pracovne s flexibilnými možnosťami.

4. Reštaurácia alebo kaviareň: uvažujte o transformácii časti budovy na reštauráciu alebo kaviareň, ktorá môže ponúkať jedinečnú atmosféru a miesto na stravovanie pre návštevníkov Spišskej Starej Vsi.

5. Komunitný alebo umelecký priestor: Zvážte vytvorenie komunitného alebo umeleckého priestoru, kde by sa mohli vykonávať workshopy, kurzy alebo umelecké podujatia. Tieto priestory môžu slúžiť ako miesto stretávania a podpory kreativity.

Tieto sú len niektoré nápady na využitie vašej budovy v Spišskej Starej Vsi. Je dôležité zvážiť potreby a záujmy miestnej komunity a trhu, aby ste našli najvhodnejšie využitie pre túto budovu.

Tento dom obýval barón Baltazár Mattyaszovszky, ktorý bol posledný slúžny a prvý okresný náčelník Magurského okresu. Predná izba v dome bola zariadená ako poľovnícka izba. Celý dom dýcha históriou a ak túžite byť jej súčasťou, tak tento dom je pre vás správnou voľbou. 

Spišská Stará Ves je tretím najmenším mestom na Slovensku, ale isto nie malým svojim vyžitím. Okrem bohatých reštauračných možností máte na skok rybníky s pieskovou plážou, atrakciu v podobe splavu Dunajca na pltiach, lyžiarske vleky a mnoho iných foriem relaxu. Cez most cez Dunajec vstupite suchou nohou na územie Poľska.

Tešíme sa na obhliadky :).

 

 

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Stav:
pôvodný
Celková plocha:
350 m2
Úžitková plocha:
350 m2
Plocha pozemku:
895 m2
Počet podlaží:
3
Kúpeľňa:
áno
Počet kúpeľní:
2
El. napätie:
230V
Parkovanie:
áno
Voda:
verejný vodovod
Inžinierske siete:
áno
Kanalizácia:
septik
Plyn:
áno
Materiál:
tehla
Vykurovanie:
vlastné - plyn

Pozrieť na mape

Maklér

Mgr. Zuzana Veress Burak, Msc.

Mgr. Zuzana Veress Burak, Msc.

Konateľka, realitná maklerka a hypotekárna špecialistka

  • Slovensky
  • Česky
  • English
  • Magyar

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti